вторник, 3 сентября 2013 г.

Compot de visine

Am avut nevoie de:

La un borcan de 1 l
200 - 300 g visine,
100 g de zahar,
apa cit cuprinde.

Mod de preparare:

Visinele se separeaza de frunze si codite si se spala  in doua ape. Punem visinile in borcan. Intr-un castron punem la fiert apa, cind apa da in clocot o luam de pe foc si o turnam peste bobite. Punem capac la borcan si lasam pe 10-15 minute. Peste 10-15 minute turnam apa din borcan in castron adaugam zaharul si amestecam bine pina ce zaharul se dizolva obtinind astfel siropul. Punem castronul la fiert. Dupa ce fierbe a doua oara, turnam siropul iarasi in borcan, ii punem capac si il lasam pe 15 minute, dupa care repetam inca o data procedura. Fierbem siropul si il turnam a treia oara in borcan. 
Este bine sa aveti apa fiarta aparte ca sa impleti bine borcanul a treia oara.
Dupa care inchidem borcanul cu capac si il punem sub plapuma pe o zi.
A doua zi borcanul se da la rece.



Комментариев нет:

Отправить комментарий