вторник, 3 сентября 2013 г.

Compot de mere


Am avut nevoie de:

La un borcan de 1l

3 mere,
100 g de zahar,
apa cit cuprinde.

Mod de preparare:

Merele le spalam si le curatim de cozi cu cutitul. 
Ca compotul si merele sa-si pastreze culoarea deschisa placuta, dupa ce curatim merele le lasam in apa rece.
Intr-un castron punem la fiert apa. Inainte de a da apa in clocot punem merele in borcan. Dupa ce apa da in clocot o luam de pe foc si o turnam peste mere din borcan. Punem capac la borcan si lasam pe 10-15 minute. Peste 10-15 minute turnam apa din borcan in castron adaugam zaharul si amestecam bine pina ce zaharul se dizolva obtinind astfel siropul. Punem castronul la fiert. Dupa ce fierbe a doua oara, turnam siropul iarasi in borcanul cu mere. 
Este bine sa aveti apa fiarta aparte ca sa impleti bine borcanul in cazul care nu va ajunge sirop.
Dupa care inchidem borcanul cu capac si il punem sub plapuma pe o zi.
A doua zi borcanul se da la rece.




Комментариев нет:

Отправить комментарий