пятница, 1 октября 2010 г.

Ardei sau gogosari marinati

Am avut nevoie de:
350 - 400 ml apa
300 ml otet 9%
300 ml ulei
2 ling de masa de zahar( sau aprx. 50 gr miere de albini)
2 ling de masa de sare
frunze de dafin
piper negru boabe
citiva catei de usturoi
Mod de preparare:
Apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea amestecam impreuna, obtinind astfel marinadul pentru ardei sau gogosari. Punem marinadul la fiert.
Spalam ardeii si ii curatim de toate semintele taindu-i in 4 sau 6 parti. Cind marinadul incepe sa fiarba, facem focul mai mic si punem ardeii in marinad.
Se fierb ardei citeva minute pina incep sa se inmoaie. Scoatem ardeii din marinad si ii asezam in borcan la fundul caruia in prealabil am asezat o frunza de dafin 2-3 catei de usturoi si citeva boabe de piper negru. Punem alti ardei in marinad si ii fierbem in acelasi mod, dupa care ii asezam straturi in borcan. Cind borcanul este plin cu ardei, adaugam marinad fierbinte ca sa cuprinda ardeii. Dupa care inchidem borcanul cu capac si il punem sub plapuma pe o zi.
A doua zi borcanul se da la rece.

Комментариев нет:

Отправить комментарий