пятница, 13 августа 2010 г.

Rosii si castraveti marinati

Am avut nevoie de:
Rosii, castraveti, ceapa, morcov, usturoi, telina, patrunjel, marar, boabe de piper negru si frunza de dafin.
La un borcan de 3 litri: 3 lingure de masa de zahar, 3 lingure de masa de sare, 4 lingure de masa de otet 9%.
Mod de preparare:
Asezam la fundul borcanului morcovul si ceapa taiate rondele, usturoiul, telina, patrunjelul, mararul, citeva boabe de piper negru si o frunza de dafin. Apoi asezam castravetii, care in prealabil au stat intr-un vas cu apa rece circa 4-5 ore. Deasupra castravetilor asezam rosiile, iar printre ele mai adaugam rondele de ceapa si morcov, o frunza de dafin, telina, patrunjel, marar, catei de usturoi intregi.
Intr-un vas punem la fiert 1,5 litri de apa. Dupa ce apa fierbe, o turnam in borcan, dupa care acoperim borcanul cu capac si il lasam 15 minute. Peste 15-20 minute, turnam apa din borcan inapoi in vas adaugind 3 lingure de masa de zahar, 3 lingure de masa de sare, 4 lingure de masa de otet 9% , amestecam bine moarea obtinuta si o punem la fiert. Dupa ce fierbe moarea o turnam in borcan, iar borcanul il inchidem cu capac si il intorcindul cu fundul in sus il punem sub plapuma pe 24 ore. Apoi borcanul cu legumele marinate se da la rece in bordei.

Комментариев нет:

Отправить комментарий