Am avut nevoie de:
pentru aluat
1 ou
250 ml apa calda
faina cit cuprinde
--------
pentru umplutura
400 gr cartofi fierti in coarja
1 ou
4 cepe mijlocii
1 ou
250 ml apa calda
faina cit cuprinde
--------
pentru umplutura
400 gr cartofi fierti in coarja
1 ou
4 cepe mijlocii
sare
piper negru macinat
-----------
la servire
smintina
-----------
la servire
smintina
Mod de preparare:
Aluatul se pune in pachet de polietelena si se da la frigider pe 30 min.
Intre timp se pregateste implutura.
Se fierb cartofii in coarja, se curata si se pisaza ca pentru pireu. Se curata ceapa, se taie marunt si se rumeneste pe tigaia bine incinsa cu ulei. Dupa care jumatate din ceapa prajita se adauga in pireul de cartofi. La umplutura se mai adauga un ou , sare si piper negru macinat dupa gust, se amesteca bine.
Coltunasii se modeleaza in mod traditional.
Se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei (sa nu se lipeasca) amestecind atent cu lingura.
Daca coltunasii s-au ridicat deasupra, inseamna ca sunt gata.
Se scot din apa si li se adauga partea a doua de ceapa prajita cu ulei, amestecinduse cu grija ca sa nu se farime coltunasii.
Se pun la fiert in apa cu putina sare si ulei (sa nu se lipeasca) amestecind atent cu lingura.
Daca coltunasii s-au ridicat deasupra, inseamna ca sunt gata.
Se scot din apa si li se adauga partea a doua de ceapa prajita cu ulei, amestecinduse cu grija ca sa nu se farime coltunasii.
Se servesc calzi cu smintina.
Комментариев нет:
Отправить комментарий