пятница, 11 октября 2013 г.

Rosii conservate pentru salata

Ingrediente
rosii bine coapte (de preferinta sunt celea lunguiete)
1 pastila de aspirina la 1 borcan de 1 l

Mod de preparare
Rosiile se spala, se curata si se taie in patru. 
Se pun in borcanul in prealabil spalat si sterilizat.
Intr-un castron se pune la fund un prosop
(ca sa nu crape borcanele in timpul fierberii), pe care ulterior se pun borcanele cu rosii. 
In castronul cu borcane se adauga apa ca sa cuprinda 2/3 din inaltimea borcanelor. 
Se spala capacele si se sterilizeaza, acoperind cu ele apoi borcanele. 
Castronul se pune la foc mijlociu circa 45 - 60 min. 
Important sa nu uitam de borcane, ca sa nu primim rosii prea moi.
Consideram ca rosiile pot fi luate de pe foc cind borcanul e pe 1/3 cu zeama lasata de rosii.
Dupa fierbere, luam capacul la o parte, adaugam pastila de aspirina si inchidem borcanul cu capac.
Punem borcanele cu findul in sus si le acoperim.
Borcanele cu rosii pot fi date la rece cind se racesc. 
Iarna se deschide borcanul cu rosii. 
Rosiile se toarna intr-un bol, se adauga ceapa uscata taiata (sau daca aveti coada de ceapa verde), ulei si sare. 
Salata e gata!

Комментариев нет:

Отправить комментарий