среда, 8 сентября 2010 г.

Compot din struguri Moldova

Am avut nevoie de:
La un borcan de 1 l
1-2 struguri de poama Moldova,
100 g de zahar,
apa cit cuprinde.
Mod de preparare:
Strugurii de poama ii spalam si ii curatim de cozi lasind doar bobitele. Bobitele de poama le punem in borcan. Intr-un castron punem la fiert apa, cind apa da in clocot o luam de pe foc si o turnam peste bobite. Punem capac la borcan si lasam pe 10-15 minute. Peste 10-15 minute turnam apa din borcan in castron adaugam zaharul si amestecam bine pina ce zaharul se dizolva obtinind astfel siropul. Punem castronul la fiert. Dupa ce fierbe a doua oara, turnam siropul iarasi in borcan, ii punem capac si il lasam pe 15 minute, dupa care repetam inca o data procedura. Fierbem siropul si il turnam a treia oara in borcan. Este bine sa aveti apa fiarta aparte ca sa impleti bine borcanul a treia oara.
Dupa care inchidem borcanul cu capac si il punem sub plapuma pe o zi.
A doua zi borcanul se da la rece.

Комментариев нет:

Отправить комментарий