понедельник, 2 сентября 2013 г.

Ratatui

Ingrediente:

2 vinete,
1 dovlecel,
3 rosi mari,
2 cepi lunguiete,
3 catei de usturoi,
200 gr. cascaval ras,
1 lingura de maioneza,
1 lingura de ketchup,
sare si ulei (se prefera cel de masline).

Mod de preparare:

Toate legumele se spala. 
Se pregateste sosul din 1 rosie data pe razatoare fara coaja, usturoi pisat, maioneza si ketchup. Se sareaza sosul dupa gust si se amesteca pina se omogeneaza. Se toarna in ceaunel cu fundul plat. 

Se taie rondele 2 vinete, 1 dovlecel,2 cepi, iar 2 rosii se taie semiluna. Se aseaza in ceaunelul cu sosrondelele pe rind: vinata, dolvlecel, rosia si ceapa, tot asa pine se umple ceaunelul. Intre timp se incalzesterola pina la 200 grade. Legumele se stropesc cu ulei si se dau in rola pe 30-35 minute (uneori mai mult depinde de rola). Dupa ce stingem rola presuram deasupra cascavalul ras si mai lasam in rola pe vreo 10 minute.

Mod de servire:

Acest aperitiv se poate servi atit cald cit si rece. 
La masa se serveste pe farfurioare sau ca tartine, rondelele fiind prinse cu o scobitoare pe felia de piine.
Pofta mare!!!





Комментариев нет:

Отправить комментарий