понедельник, 23 мая 2011 г.

Mincare traditionala moldoveneasca - Mamaliga

Am avut nevoie de:
1 parte faina de malai (porumb) - circa 250 gr,
3 parti de apa - circa 750 ml,
sare,
ulei.

Mod de preprare:
Intr-un ceaun se pune la fiert apa (650 ml.) si se sareaza.
Intre timp in tigaie punem uleiul la prajit, circa 1,5 lingura de masa.
Dupa aceasta cernem faina de malai daca este cazul.
Intr-un bol amestecam faina de malai cu 100 ml apa rece, aceasta se face pentru ca mamaliga sa nu faca cocoloase(boturi).
Cind apa din ceaun incepe sa fiarba adaugam malaiul amestecat cu apa rece in apa clocotita sarata si amestecam bine. Lasam mamaliga sa se coaca, iar inainte cu 5 min. de finisare netezim mamaliga cu o lingura inmuiata in uleiul prajit. Rasturnam mamaliga pe o farfurie, si o ungem cu restul uleiului.

Mod de servire:
Mamaliga poate fi servesta cu peste si mujdei,
dar si cu friptura de porc si brinza de oi.

Комментариев нет:

Отправить комментарий