вторник, 1 марта 2011 г.

Reteta de baza a clatitelor subtiri

Am avut nevoie de:
1 litru lapte,
6 oua,
2 pahare de faina,
1 ling. de masa de zahar,
1 ling. de masa de ulei.
Slanina pentru a unge tigaia.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul si treptat se adauga faina, se amesteca pina se omogeneaza. Treptat se adauga laptele, se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul si iarasi se amesteca aluatul lasinduse apoi sa se odihneasca 30 min.
Se ia o tigaie si se pune pe foc sa se incalzeasca, cind aceasta este destul de infierbintata se unge cu slanina. Cu o lingura mare se toarna aluatul pe tigaie si se intinde rotind tigaia, dupa care se pune pe foc. Cind clatita prinde sa se rumeneasca, se intoarce pe cealalta parte, se rumeneste si se ia de pe tigaie. Tigaia se unge iarasi cu slanina si se toarna urmatoarea clatita.

Комментариев нет:

Отправить комментарий