вторник, 15 февраля 2011 г.

Aperitiv din dovlecei marinati

Am avut nevoie de:
2 dovlecei (400 -500 gr),
350 ml apa,
2-3 catei de usturoi,
50-75 ml ulei de masline sau floarea soarelui,
3 ling. de masa de otet de vin alb,
1 ling. de masa de miere de albini (se poate substitui cu 0,5 ling. de ceai de zahar),
sare,
piper in boabe sau proaspat macinat.

Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se usuca si se taie de-a lungul panglici subtiri (sau rondele). Panglicile obtinute se pun intr-un bol, se sareaza si se lasa pe 30 min pina lasa zeama.
Prepararea marinatului:
Partunjelul se spala, se usuca si se toaca.
Boabele de piper se zdrobesc intr-o piulita.
Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se piseaza. In bolul in care se vor marina dovleceii adaugam usturoiul pisat, patrunjelul, piperul, uleiul, otetul si mierea.
Se amesteca bine marinatul. Dupa ce dovleceii au lasat zeama se scurg si se pun in bolul cu marinat, se acopera si se dau la frigider pe cel putin 2 ore.
Sfat: cu cit mai subtiri sunt taiati dovleceii cu atit mai repede se vor marina.
Mod de servire: Dovleceii marinati se servesc ca aperitiv, reci.

Комментариев нет:

Отправить комментарий