Am avut nevoie de:
Castraveti, usturoi, telina, marar, boabe de piper negru si frunza de dafin.
La un borcan de 0,8 litri: 1 lingura de masa de zahar, 1 lingura de masa de sare, 1,5 lingura de masa de otet 9%.
Mod de preparare:
Castravetii se spala bine si se lasa in apa rece pe circa 4-6 ore sa ia apa.
La fundul borcanului asezam telina, mararul, usturoiul, citeva boabe de piper negru si o frunza de dafin. Apoi asezam in borcan castravetii.
Marinarea castravetilor se va face in trei pasi.
1. Intr-un vas punem la fiert 0,5 litri de apa. Dupa ce apa fierbe, o turnam in borcan, dupa care acoperim borcanul cu capac si il lasam 15 minute.
2. Peste 15-20 minute, turnam apa din borcan inapoi in vas adaugind 1 lingura de masa de zahar, 1 lingura de masa de sare, amestecam bine moarea obtinuta si o punem la fiert.Dupa ce fierbe moarea o turnam in borcan, dupa care acoperim borcanul cu capac si il mai lasam 15 minute.
3. Peste 15-20 minute, turnam apa din borcan inapoi in vas adaugind 1,5 lingura de masa de otet 9% ( mai adaugam putina apa daca moarea a scazut la fierbere) , amestecam bine moarea obtinuta si o punem la fiert a treia oara. Dupa ce fierbe moarea o turnam in borcan astfel ca borcanul sa fie plin si sa cuprinda castravetii.
Borcanul il inchidem cu capac si intorcindul cu fundul in sus il punem sub plapuma pe 24 ore.
Apoi borcanul cu legumele marinate se da la rece in bordei.
Комментариев нет:
Отправить комментарий